Over onze slagerij

Vlees van eigen boerderij!

Familie Van der Valk is van oudsher een boerenfamilie. In het jaar 1865 is een officiële akte vastgelegd dat Nicolaas van der Valk, de overgrootvader van Marcus van der Valk, op een veiling meerdere landerijen in Voorschoten kocht. Tot deze percelen behoorde ook de huidige locatie van Hotel De Gouden Leeuw.

Eind jaren ‘60 is de boerderij verhuist naar Leiderdorp. Destijds werd de boerderij beheerd door Richard Roest en Kees van Vliet. Inmiddels heeft sinds enkele jaren de broer van Richard Roest, Arjan Roest het stokje overgenomen.

Op onze boerderij lopen ca 250  koeien rond, dit zijn zowel melk- als vleeskoeien. Er lopen ook ca 160 kalveren en ca 250 volwassen schapen, welke in het voorjaar ongeveer 350 lammeren geven.

In de wei rondom onze Van der Valk boerderij hebben de runderen, kalveren en lammeren alle ruimte om vrij rond te lopen.

De runderen worden in eigen beheer gefokt.  Dit zijn de volgende rassen:

Belgisch blauw (vleeskoe) & Roodbont (melkkoe).

Het huidige Belgisch Blauw dier is indrukwekkend te noemen door zijn volume, zijn ronde vormen en sierlijke lijn. Belgisch blauw staat garant voor kwaliteitsvol vlees. Het is mals dankzij de fijne musculaire structuur en bevat daardoor ook minder vet. Bovendien is het vlees sappig en uniek van smaak.

Op die manier houden wij alles in eigen hand. Pas voor de slacht geven wij de koeien uit handen. Op die manier kunnen wij u voorzien van  eerste kwaliteit rundvlees van eigen boerderij.

Wij zijn dan ook enorm trots op onze Van der Valk boerderij!

***

Exclusieve specialiteit van onze slager: Dry-aged beef
 
Midden in onze slagerij hebben wij 6 speciale rijpingskasten waar we voor het oog van onze klanten met een ideale balans tussen temperatuur en lucht verschillende technische delen van het rund laten rijpen. Voor deze unieke kostbare techniek worden technische delen van het Simentaler rund geselecteerd. De Entrecote, T-Bone en Côte de Boeuf zijn delen die zich hier het beste voor lenen.

Tijdens dit ongeveer 8 weken durende rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals.

Deze unieke specialiteit is een succes in de regio. Met name voor speciale gebeurtenissen, BBQ’s  of exclusieve diners.

Liefhebbers kunnen in de winkel een deel reserveren en op naam laten weghangen. Het vlees wordt voorzien van een naam en een datum en op het moment dat het vlees rijp is wordt de klant gebeld dat het vlees klaar is voor consumptie. Natuurlijk kunt u in de winkel altijd terecht voor een stuk rijp vlees. 

***

Big Green Egg; meer dan een barbecue!

Bent u er al bekend mee, de nieuwste variant barbecue? De Big Green Egg is in korte tijd razend populair geworden onder echte barbecueliefhebbers. Wij sluiten ons daar helemaal bij aan en vertellen u graag waarom.
 
De Big Green Egg staat voor smaak en kwaliteit.
 
Een van de dingen die de Big Green Egg zo bijzonder maakt: hij is gemaakt van keramiek ontwikkelt door de NASA. De speciale eigenschappen van het dubbelwandige keramiek zorgen ervoor dat de Big Green Egg extreem isoleert en warmte weerkaatst. Op deze manier kun je de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen en zijn buitentemperaturen van geen enkele invloed op de temperatuur binnen in de Big Green Egg. Dit is geen standaard houtskoolbarbecue. Naast grillen kunt u er bijvoorbeeld ook mee  bakken, roken, stomen en (slow)koken.
 
De voordelen voor u op een rij!
Gebruiksvriendelijk
De Big Green Egg is in slechts 15 minuten op bedrijfstemperatuur. De keramische behuizing van de Big Green Egg zorgt voor een optimale controle  en een geleidelijke warmteverdeling. Tussentijds bijvullen van kolen is (vrijwel) niet nodig. Een lading houtskool is voldoende voor 4-6 uur zorgeloos barbecueën.
Veelzijdig
Er is oneindig veel mogelijk op de Big Green Egg! Bakken, braden, stomen, grillen en roken! Daarnaast is de Big Green Egg de ultieme slow-cooker.
Veilig
De Big Green Egg is uitermate kindvriendelijk en veilig. De buitenkant van de Big Green Egg wordt namelijk nooit gloeiend heet.
Sterk
De Big Green Egg is weer- en windbestendig. Deze barbecue weerstaat temperaturen van -30 tot wel +400 graden Celsius. Hij gaat levenslang mee!
Karakteristiek vormgegeven
Door zijn robuuste, unieke design is de Big Green Egg een eye-catcher in uw tuin.
 
Bent u inmiddels ook enthousiast geworden over de Big Green Egg?
De Big Green Egg en accessoires zijn bij ons te koop!
In onze winkel treft u in de nieuwe aanbouw (vlakbij afdeling vis en kassa’s) enkele modellen op rij inclusief accessoires.
 
Ontvangt u graag meer informatie over dit fantastische kooktoestel of heeft u nog andere vragen? U bent van harte welkom om te kijken en kunt uw vragen stellen aan onze expert op dit gebied, slager Ben.