Vlees van eigen boerderij

Vlees van eigen boerderij.

Eind jaren ‘60 is de boerderij in Leiderdorp ontstaan. Destijds werd de boerderij beheerd door Richard Roest en Kees van Vliet. Inmiddels heeft sinds enkele jaren de broer van Richard Roest, Arjan Roest het stokje overgenomen.

Op onze boerderij in Leiderdorp lopen ca. 250  koeien rond, dit zijn zowel melk- als vleeskoeien. Er lopen ook ca. 160 kalveren en ca. 250 volwassen schapen, welke in het voorjaar ongeveer 350 lammeren geven.

In de wei rondom onze Van der Valk boerderij hebben de runderen, kalveren en lammeren alle ruimte om vrij rond te lopen.
De runderen worden in eigen beheer gefokt.  Op de boerderij worden de rassen Belgisch blauw (vleeskoe) en Roodbont (melkkoe) gefokt.

Het huidige Belgisch Blauw dier is indrukwekkend te noemen door zijn volume, zijn ronde vormen en sierlijke lijn. Belgisch blauw staat garant voor kwaliteitsvol vlees. Het is mals dankzij de fijne musculaire structuur en bevat daardoor ook minder vet. Bovendien is het vlees sappig en uniek van smaak.

Op die manier houden wij alles in eigen hand. Pas voor de slacht geven wij de koeien uit handen. Op die manier kunnen wij u voorzien van  eerste kwaliteit rundvlees van eigen boerderij.
Wij zijn dan ook enorm trots op onze Van der Valk boerderij!

Assortiment

Bij onze slagerij worden er dus runderen en kalveren van eigen boerderij geleverd, na de slacht. In de slagerij wordt veel zelf uitgebeend. Onze slagers maken de grote stukken vlees die binnenkomen verkoopklaar.
Ons assortiment is erg breed met o.a. biefstuk, ossenhaas, runderriblappen en kalfsschenkel.
Ook wordt er weleens rund bij een andere Nederlandse boerderij ingekocht. De vraag naar rundvlees is zo groot dat wij genoodzaakt zijn om ook vlees af te halen bij een andere boer.