Natuurboerderij De Gouden Leeuw

Op de natuurboerderij in Voorschoten vindt u al een heleboel kippen, schapen, koeien en varkens. Maar in de toekomst komen er nog meer dieren zoals paarden, eenden en kalkoenen.

Zeeuwse scharrelvarken

Bij Valk Versmarkt verkopen we Zeeuwse scharrelvarken. Het vlees van dit ras is smaakvol en van goede kwaliteit.

Ze leven het jaar buiten en hebben een schuilplaats. Ze kunnen altijd zelf kiezen of ze daar in gaan of niet. Doordat ze buiten lopen kunnen ze natuurlijk gedrag uiten zoals wroeten en zoelen (modderbad nemen).

Lammeren

Op de boerderij lopen rond de 80 schapen. De ooilammen houden we voor de opfok tot melkschapen en de ramlammen voor het vlees.
De ramlammen blijven op de boerderij totdat ze naar de slacht gaan en we het vlees in de slagerij verkopen. Dit proces gebeurt op een diervriendelijke manier waarbij de schapen geen stress ervaren.

Vooral in het voorjaar hebben wij veel lamsvlees in het assortiment. Het Hollandse lam is echt een seizoensproduct. Hierdoor is het assortiment rondom Pasen ook het grootst. Wij verkopen voornamelijk lamsbouten, lamskronen, lamschouder en lamskotelet. Buiten het seizoen om wordt het weleens ingekocht uit Nieuw-Zeeland.

Huisgemaakte kaas

Op de natuurboerderij in Voorschoten wordt er schapenkaas gemaakt van schapenmelk. Maar er wordt ook kaas gemaakt van koeienmelk. De melk wordt getransporteerd van Leiderdorp naar Voorschoten. Op de boerderij in Leiderdorp worden voornamelijk koeien gehouden.