Kaasassortiment

Bij de Versmarkt hebben wij een breed assortiment aan binnenlandse kazen en buitenlandse kazen. Wij hebben totaal 250 soorten kazen in ons assortiment. Wij bieden o.a. blauw flora, wit flora en rood flora kazen aan. Maar ook schapenkaas en geitenkaas.

De diverse kruidenkazen hebben wij vast in het assortiment. Deze zijn ook verkrijgbaar in trio’s, zowel voorgesneden in blokjes als stukken kaas.
Onze selectie van buitenlandse kazen wisselt ook mee met het seizoen. Bijvoorbeeld de Mont d’Or kaas, een echte najaarskaas.

Tips van de kaas chef!

Onze Camembert met karamel en noten is een echte uitblinker. Dit product hebben wij daarom altijd op voorraad! Hoe fijn is dat? Wilt u iets anders speciaals serveren? Probeer dan ook eens Langres met Port en vijgen. Tot slot zijn onze huisgemaakte briekazen ook een aanrader. Wij hebben de briekazen in twee smaken, namelijk roomkaas/truffel en roomkaas/bieslook.

Kaas van eigen boerderij

Bij natuurboerderij De Gouden Leeuw wordt niet enkel schapenkaas gemaakt, maar er wordt ook kaas gemaakt van koeienmelk. Deze melk wordt getransporteerd van Leiderdorp naar Voorschoten. 
De boerderij gebruikt geen suiker, kleur,- geurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Bij hun gaat dierenwelzijn en kwaliteit hand in hand. 

Sinds kort hebben wij ook schapenkaas met fenegriek in ons assortiment. En alvast een klein tipje van de sluier: tijdens de Kerst komt er een heerlijke cranberry editie van deze kaas!

Lutjewinkel

De traditionele bereidingswijze van Noord-Hollandse Gouda kaas wordt sinds 1916 bewaakt in de kaasmakerij van Lutjewinkel. Het ruim 100 jaar oude vakmanschap van de beste Goudse kaasmeesters proeft u in de pittige, robuuste en romige Noord-Hollandse Gouda’s. Lutjewinkel 1916 heeft 5 heerlijke smaken in hun assortiment die wij allemaal in de winkel aanbieden. Dit zijn de smaken Lutjewinkel Verfijnd & Romig, Lekker & Licht, Rijk & Romig, Pittig & Romig en Robuust & Romig.

Juweel boerenkaas

Puurder dan Boerenkaas Juweel kan kaas niet zijn. Deze handgemaakte specialiteit wordt op speciaal geselecteerde boerderijen uit volle, niet afgeroomde melk bereid. 
Maar hoe wordt hun kaas gemaakt? De onbehandelde melk wordt binnen 24 uur volgens een authentiek familierecept tot boerenkaas verwerkt. Vervolgens krijgt de kaas ruim de tijd om op houten planken op smaak te komen in ons eigen traditionele kaaspakhuis, waar ze regelmatig handmatig worden gedraaid. Hieraan dankt deze boerenkaas haar mooie structuur en bijzonder rijke smaak.

Nederlandse kazen, voordeelkazen en streekkazen

Voor de Valk Exclusief hotels worden er natuurlijk grote hoeveelheden kaas ingekocht. Omdat er groot wordt ingekocht, kan dit ook voor een lagere inkoopprijs gekocht worden. Hier profiteert Valk Versmarkt van en zorgt voor scherpe prijzen voor de klant. Kaptein is één leverancier waar wij groot inkopen. Ze leveren kwaliteitskaas en puur Hollands. Dit geldt ook voor de boter. Puur, gezond, goed van smaak en bereid met melk van Hollandse bodem. 100% roomboter, in de herkenbare verpakking van Kaptein.

Verder bieden wij veel Goudse voordeelkazen aan. Zoals jong, jong belegen, extra belegen, oud en overjarige kaas. Maar ook jonge komijn, oude komijn en belegen geitenkaas.

Onze eigen (schapen)kaas van Tante Tokkie is de enige streekkaas die wij momenteel verkopen. Lokaler kan niet… 😉

Rotterdamsche Oude

Tijd heeft een bijzonder effect op oude kaas. Tijd zorgt ervoor dat De Rotterdamsche Oude kaas zijn werk kan doen. Het is ook erg belangrijk dat oude kaas de tijd heeft om in ideale omstandigheden te rijpen.

De basis van De Rotterdamsche Oude kaas is heerlijke verse melk van Nederlandse koeien. De kwaliteit van deze melk zorgt mede voor de uitgesproken en unieke smaak van De Rotterdamsche Oude.

De recepturen van De Rotterdamsche Oude zijn speciaal afgestemd op de rijpingstijd. Dat houdt in dat de receptuur alleen geschikt is voor oude kaas. Hierdoor heeft De Rotterdamsche Oude kaas een unieke eigen smaak.
De oude kaas is enorm lekker om te combineren met de Rotterdamsche mosterd-dille dipsaus.

Huisgemaakte salades

Naast de kazen op het eiland, vindt u ook diverse huisgemaakte salades.
De kaasafdeling maakt de volgende salades:

kipsalade fruitig
kipsalade pikant
romige ham
eiersalade truffel
gerookte vleessalade
Italiaanse aardappelsalade
Indiase Tante Tokkie eiersalade
ei-bieslooksalade
Mediterraanse hamsalade
kip kerrie eiersalade

 

Cadeautips

Wij maken cadeaupakketten op aanvraag. Deze kunt u telefonisch reserveren, of ter plekke vragen aan onze medewerkers. Vaak staan er ook al kant-en-klare cadeaupakketten in onze toonbank.