Tante Tokkie assortiment

Zuivel

In de ijssalon van Tante Tokkie maken ze dagelijks ambachtelijk ijs met verse ingrediënten. Het ijs wordt bereid door hun ervaren en gekwalificeerde ijsbereider Mastos.
Er is keuze uit 24 smaken ijs, deze worden gepresenteerd in de vitrine.
Ze hebben ook lactose- en glutenvrij ijs. Het proces van bereiding kunt u zien in hun ijssalon. Uiteraard worden er sommige smaken ook verkocht in de Versmarkt. Zo kunt u ook thuis genieten van Tante Tokkie’s ambachtelijke ijs. Tot slot vindt u ook de ijstaarten van Tante Tokkie bij ons in de schappen. Dit zijn altijd de 6-persoons varianten.

Kaas

Op de natuurboerderij lopen schapen. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nuttig. De melk van de schapen verwerkt Tante Tokkie namelijk tot kaas in hun eigen kaasmakerij. Deze producten verkopen we bij de Versmarkt. 

Er wordt niet enkel schapenkaas gemaakt, maar er wordt ook kaas gemaakt van koeienmelk. De melk wordt getransporteerd van Leiderdorp naar Voorschoten. Op de boerderij in Leiderdorp worden voornamelijk koeien gehouden.

Nadat de schapen hun eerste lammeren werpen, kunnen ze voor het eerst gemolken worden. Van 6 liter schapenmelk kan 1 kilo kaas gemaakt worden. Bij koeien/geiten ligt dat op 9 à 10 liter voor 1 kilo. Dit komt door het hogere vet- en eiwitpercentage in de melk van schapen. De boerderij gebruikt geen suiker, kleur,- geurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Bij hun gaat dierenwelzijn en kwaliteit hand in hand

Sinds kort hebben wij ook schapenkaas met fenegriek in ons assortiment. En alvast een klein tipje van de sluier: tijdens de Kerst komt er een heerlijke cranberry editie van deze kaas!

Eieren

De kippen zijn op de boerderij gehuisvest in een caravan en zijn de zusjes van legpluimveebedrijf Van de Vis uit Barneveld dat alle Valk Exclusief restaurants voorziet van vrije uitloopeieren. Van buiten oogt de caravan als een chalet, van binnen is het ‘kippenhotel’ ingericht met voer- en waterbakken, legnesten, zitstokken en scharrelmogelijkheden. De energie die binnen nodig is, wordt opgewekt door zonnepanelen. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt als drinkwater.

De kippen leggen elke dag één ei. Boerin Renske is verantwoordelijk voor de zorg van de kippen en het rapen van de eitjes die direct naar de Valk Versmarkt en de keuken van Tante Tokkie gaan. Met behulp van een eierband kunnen de eieren vrij eenvoudig verzameld en in doosjes gedaan worden.

 Klik hier voor meer informatie over Tante Tokkie.