Zuivel

Kwaliteitszuivel

Lees alles over de zuivelmerken die wij aanbieden op onze afdeling.

Ambachtshoeve
De Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant (Raamsdonk). Hier wordt de (weide) melk rechtstreeks vanaf de koe verwerkt tot zuivelproduct. De producten worden op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd. Ze werken met veel aandacht en passie aan hun producten, zodat ze een perfect eindproduct kunnen leveren. Al hun zuivel is voorzien van het keurmerk ‘Echte Boerderijzuivel’. Bij Valk Versmarkt verkopen wij echte boeren zuivel van Ambachtshoeve waaronder karnemelk, yoghurt en vla.

Den Eelder
Familiebedrijf den Eelder bestaat al sinds 1983 en vanaf het eerste moment hebben eigenaren Ernst en Jacomine geprobeerd zo dicht mogelijk bij de (hun) natuur te blijven. Het doel was altijd om een mooi product te maken, boven het maaiveld uit te steken (want daar schijnt de zon) en te bloeien op de plek waar je geplant bent.
Dit gedachtegoed wordt nog steeds gehanteerd en samen met de nieuwe generatie willen ze Nederland nog lang blijven verrassen met ouderwets lekkere boerenzuivel

Boermarke Zuivel
Boermarke staat voor zuivel op z’n lekkerst: zowel traditionele melkproducten als volwaardige, plantaardige alternatieven. Ze willen mensen verantwoord laten genieten op elk moment van de dag. Boermarke Desserts kenmerkt zich in de eerste plaats door eerlijkheid én ambachtelijkheid. Bij hun Twentse bedrijf worden vele soorten roomijs, vla, yoghurt, mousse, pap, kwark en fruitproducten gemaakt volgens grootmoeders recept. De historie van Boermarke gaat terug tot 1987 toen Johan en Bertine Varvik begonnen met het zelf maken van ijs.
Bij Valk Versmarkt verkopen we 7 soorten smaken vla van het merk Boermarke. De smaken variëren van traditionele soorten zoals vanille- en chocoladevla tot vernieuwende varianten als appel-kaneelvla.

Weerribben Zuivel
Aan de rand van het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, Nationaal Park Weerribben-Wieden, ligt de zuivelboerderij van Klaas De Lange; Weerribben Zuivel. Om precies te zijn, in ‘Klein Nederland’ midden tussen de rietvelden, graslanden en het water. Weerribben Zuivel heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijke zuivelfabriek.
Bij de bouw besteedden ze veel aandacht aan ‘koecomfort’ en diervriendelijkheid. De koeien kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. Van de melk van de koeien maakt Weerribben Zuivel een groot assortiment ambachtelijke biologische zuivelproducten.

Desserts met eigen receptuur
Tot slot naast alle top zuivelmerken die wij aanbieden, hebben wij ook een eigen zuivellijn met desserts in weckpotjes, taarten, healthy bars en muffins. Probeer eens onze ‘Golden Nuts’ dessert in een weckpotje. Het fijne is dat u de weckpotjes erna kunt hergebruiken.
Wij hebben 9 diverse soorten healthy bars in het assortiment, waaronder de healthy bounty bar en de proteïnereep chocolade-pindakaas. De taarten zijn ook divers in smaak en formaat. We hebben namelijk verschillende soorten smaken waaronder tiramisu, stroopwafel, red velvet en limoncello.

Heerlijk van dichtbij
‘Heerlijk van dichtbij’ bestaat uit een groep van 12 boeren en telers die ervan overtuigd zijn dat samenwerking loont. Samen brengen ze diverse streekproducten aan de man in het omringend stedelijk gebied. Hun doel is o.a. 2 miljoen consumenten rondom Midden-Delfland kennis te laten maken en hun streekproducten weten te vinden en waarderen. Zodat ze hun bedrijven en de prachtige agrarische leefomgeving kunnen behouden voor toekomstige generaties.

De boeren en telers produceren duurzaam, lokaal en kleinschalig. Zij investeren extra zorg en aandacht in hun land, hun dieren, weidevogels en de natuur. In de Versmarkt vindt u diverse producten van Heerlijk van dichtbij.