Ons assortiment

Vlees van eigen boerderij.

Familie Van der Valk is van oudsher een boerenfamilie. In het jaar 1865 is een officiele akte vastgelegd dat Nicolaas van der Valk, de overgrootvader van Marcus van der Valk, op een veiling meerdere landerijen in Voorschoten kocht. Tot deze percelen behoorde ook de huidige locatie van Hotel De Gouden Leeuw.

Eind jaren ‘60 is de boerderij verhuist naar Leiderdorp. Destijds werd de boerderij beheerd door Richard Roest en Kees van Vliet. Inmiddels heeft sinds enkele jaren de broer van Richard Roest, Arjan Roest het stokje overgenomen.

Op onze boerderij lopen ca 250  koeien rond, dit zijn zowel melk- als vleeskoeien. Er lopen ook ca 160 kalveren en ca 250 volwassen schapen, welke in het voorjaar ongeveer 350 lammeren geven.

In de wei rondom onze Van der Valk boerderij hebben de runderen, kalveren en lammeren alle ruimte om vrij rond te lopen.

De runderen worden in eigen beheer gefokt.  Dit zijn de volgende rassen:

Belgisch blauw (vleeskoe) & Roodbont ( melkkoe)

Het huidige Belgisch Blauw dier is indrukwekkend te noemen door zijn volume, zijn ronde vormen en sierlijke lijn. Belgisch blauw staat garant voor kwaliteitsvol vlees. Het is mals dankzij de fijne musculaire structuur en bevat daardoor ook minder vet. Bovendien is het vlees sappig en uniek van smaak.

Op die manier houden wij alles in eigen hand. Pas voor de slacht geven wij de koeien uit handen. Op die manier kunnen wij u voorzien van  eerste kwaliteit rundvlees van eigen boerderij.

Wij zijn dan ook enorm trots op onze Van der Valk boerderij! Zo trots dat wij in de toekomst graag excursies zullen  organiseren om onze klanten een kijkje te kunnen geven op de boerderij!