Ons assortiment

Bij ons kunt u terecht voor een breed assortiment aan groenten en fruit. Uiteraard bieden wij alle gangbare soorten groenten en fruit aan, maar dat niet alleen. Wij gaan mee met de seizoenen maar bieden daarnaast ook een vast assortiment aan met diverse salades, verse patat, verse pasta’s, kruiden, gesneden groenten, vers geperste sinaasappelsap, huisgemaakte ovenschotels, huisgemaakte jam, huisgemaakte appelmoes en diverse fruitsalades.


Lekker exotisch

Naast alle standaard aardappels, appels en uien bieden wij ook vaak exotische vruchten en groenten aan. Denk hierbij aan truffel aardappelen, gekleurde bloemkolen, kumquats, suikerspin-druiven en nashiperen. Dit wisselt mee met het seizoen. Wilt u eens wat anders op tafel zetten? Dan zit u bij ons aan het juiste adres.

Voornamelijk rondom Kerst bieden wij meer exotische vruchten aan.


Huisgemaakte producten

Ruim 50 producten maken we zelf. U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende huisgemaakte producten:

– Diverse salades
– Huisgemaakte jams
– Huisgemaakte ovenschotels (lekker en gemakkelijk!)
– Huisgemaakte appelmoes

Wij maken diverse soorten salades elke dag vers! Zoals komkommersalade, rundvleessalade, aardappelsalade, Griekse salade, kip Indian salade en diverse soorten pastasalades. Vanwege de corona hebben we momenteel niet alle salades op voorraad.

Met Kerst en Pasen bieden we ook grotere fruitsalades en gourmetschotels aan. Dit kan uiteraard ook op bestelling gereserveerd worden bij de afdeling. 

Onze huisgemaakte jams hebben wij het hele jaar door. Wij maken deze jams van ‘buitenbeentjes’, om de verspilling van rood en zacht fruit tegen te gaan. We verkopen de jams in glazen weckpotten, die u kunt hergebruiken. Onze standaard smaken zijn bosbes-kaneeljam, aardbeienjam, frambozenjam, bramenjam en bosvruchtenjam.


Producten met een verhaal


Soep van de Verspillingsfabriek

De mooie visie van de verspillingsfabriek is de grootste soepfabriek van Nederland worden! Zo kunnen ze nog meer werkplekken creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En producten ontwikkelen met zoveel mogelijk verse ingrediënten, zonder onnatuurlijke e-nummers.

De Verspillingsfabriek redt gedupeerde verse groenten die van telers, versnijders of groothandels overblijven. Van kopjes en kontjes van tomaten tot stronken broccoli en van snijresten tot te kleine uien; van deze verspilde groenten maken ze een heerlijke soep, saus of stoof. 


Spreads van Groentegoed
Het nieuwe beleggen met de groentespreads van Groentegoed. De spreads zijn gemaakt van groente voor op toast en brood, of als dip. De spreads zijn volledig vrij van e-nummers en ze gebruiken zoveel mogelijk verspilde groente. Daarnaast werken ze vooral samen met Nederlandse tuinders. De spreads zijn vegetarisch en sommige veganistisch.

De spreads zijn super handig om uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen te krijgen. Wij hebben o.a. tomaat americain, kikkererwten naturel (hummus), kikkererwten paprika, pompoen roomkaas en zoete aardappelcurry madras in ons assortiment.

Groenteburgers uit de bollenstreek

Al de groenteburgers worden zo veel mogelijk met lokaal geteelde producten bereid, zonder toevoegingen van kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen en bindmiddelen. De combinatie van grondstoffen zorgt er altijd voor dat de voedingswaarde voldoet aan de normen voor vleesvervangers volgens het voedingscentrum. We hebben de bietenburger, pompoenburger, bloemkoolburger, kaas-ui burger en de herfstburger (met producten van het seizoen) in het assortiment.
Bereidingstip! Bak de burgers bevroren. Zo blijft de structuur van de burger beter.