Boerderij-varken

Als Valk Versmarkt hechten wij belang aan het feit dat de dieren een goed leven hebben gehad. Dit is de reden waarom wij uitsluitend boerderijvarkensvlees verkopen.

De vleesvarkens worden gehouden in een ruime huisvesting met speelmateriaal. De varkenshouder zorgt dat het water, het voer, het licht en de lucht van zeer goede kwaliteit is én blijft. Het antibiotica gebruik voldoet aan registratie en verantwoording antibiotica-gebruik varkenssector.

Kenmerkend voor de varkenshouderij zijn een lage co2 uitstoot vanwege korte transporten van varkens, het voer en de dierlijke mest.

Een laag voer verbruik, de goede grondstoffen zoals tarwe, gerst en mais worden efficiënt omgezet in gestage groei van het vleesvarken.

Dit alles geeft een lage ziektedruk op de varkenshouderij. Alleen bij gewrichtspijn wordt een pijnstiller en ontstekingsremmer gebruikt (Dit is overigens géén antibiotica).  Varkens die ondanks de goede verzorging mankementen vertonen worden separaat behandelt en verzorgd.

De vleesvarkens worden gehouden in schone hokken met goede lucht- en lichtvoorzieningen met speeltjes en continue verse drinkvoorziening.

Minder Co2 uitstoot van het bedrijf
Van Nederlandse afkomst
Smakelijk ras van het varken
Laag antibiotica gebruik